• 22. apríla 2024 - Deň Zeme

          • Každoročne je deň 22. apríla venovaný našej Zemi. Odpoveď našich detí na otázku ako môžeme osláviť Deň Zeme bola veľmi výstižná: „... tak, že pozbierame odpadky a poupratujeme v našej záhrade“. Počasie nám však takúto „oslavu“ nedoprialo, tak sme si v rámci triednych aktivít vytvorili symboly našej planéty a porozprávali sa o jej dôležitosti a potrebe ochraňovať ju.

          • Zážitková aktivita s hlinou

          • Počas mesiacov marec a apríl sa naše deti postupne po jednotlivých triedach zúčastnili zážitkovej aktivity, ktorej hlavnou náplňou bola práca s netradičným materiálom - hlinou. Deti spoznali vlastnosti hliny a vyskúšali si rôzne techniky jej spracovania. Pod vedením pani Ireny Lehotskej tak rukami našich detičiek vznikli podarené výtvory. ĎAKUJEME.

          • "Príbeh malého stromčeka"

          • Naša MŠ sa pravidelne venuje aktivitám zameraným na environmentálnu výchovu a pri tejto príležistosti sme prijali ponuku divadla "Aurora" odprezentovať svoje divadelné predstavenie s názvom "Príbeh malého stromčeka", ktorého hlavnou myšlienkou bola ochrana životného prostredia a triedenie odpadu. Detičky si tak zopakovali svoje doterajšie poznatky o danej téme a triedenie odpadu im išlo na jednotku. 

          • Návšteva Strednej zdravotníckej školy

          • Naši predškoláci sa zúčastnili programu „Prvá pomoc“ na Strednej zdravotníckej škole Štefana Kluberta v Levoči, pomocou ktorého získali základné poznatky o podávaní prvej pomoci, našom tele a dôležitých orgánoch v ňom. Oboznámili sa aj s profesiou maséra a starostlivosťou o bábätká. Späť do MŠ sa vrátili plní zážitkov a celí obviazaní... ešteže len akože (o:

          • "Ako kvapka putovala"

          • Dodatočne pri príležitosti „Dňa vody“ sme do našej materskej školy pozvali pána Ing. Mateja Pisarčíka, pracovníka pre environmentálnu výchovu zo Správy Národného parku Slovenský raj, aby nám predstavil jeden z ich environmentálnych programov pre rok 2024 „Ako kvapka putovala“. Plnohodnotne deťom porozprával, prečo je voda dôležitá, aká vzácna je pitná voda, odkiaľ k nám voda prichádza a predstavil deťom obyvateľov, ktorí v nej žijú. Jedného obyvateľa doniesol aj so sebou, vďaka čomu mali deti dokonalý environmentálny zážitok.

          • "Môj rozprávkový hrdina"

          • Počas celého mesiaca Marec reagovali detí na čítanie kníh a prácu s knihou zobrazením obľúbených rozprávkových hrdinov na výkres rôznymi výtvarnými technikami. Práce detí boli v pondelok 25.3.2024 vystavené v telocvični MŠ. Mohli ste sa tam stretnúť so Šípkovou Ruženkou, Popoluškou či Snehulienkou, Červenou čiapočkou, Pampúšikom, s troma prasiatkami, vlkom a kozliatkami, päťhlavým drakom, deduškom Večerníčkom, s dobrým vajíčkom a mnohými ďalšími. Pre tých, ktorí sa výstavy nezúčastni, ponúkame zopár ukážok prostredníctvom fotografií.

          • "Mám básničku na jazyčku"

          • Mesiac Marec plný kníh, rozprávok a príbehov sme v MŠ zavŕšili literárno-dramatickým pásmom. Jednotlivé triedy sa navzájom predviedli v recitovaní básničiek až celých literárnych pásiem. Detičky tak ukázali svoju schopnosť vypočuť si báseň, naučiť sa ju a krásne zarecitovať. Všetko to bolo sprevádzané farebnými kostýmami, kulisami a samozrejme veľkým potleskom a podporou pani učiteliek. Na záver sme otvorili výstavu detských prác na tému „Môj rozprávkový hrdina“. Dozvedeli sme sa tak, ktorá kniha, príbeh či hrdina zanechali stopu v srdiečkach našich detí, pretože práve tie sa snažili zobraziť na plochu výkresov.

          • Deň vody 22.marca 2024

          • Od roku 1993 sa 22. marca po celom svete oslavuje Svetový deň vody. Ani u nás v MŠ to v tento deň nebolo inak. Spoločnými zážitkovými aktivitami spoznali deti rôzne podoby vody a získali poznatky o jej dôležitosti pre život. Veď aj v našej MŠ je voda súčasťou skoro všetkého čo robíme. Okrem toho, že si ňou zabezpečujeme pitný režim, stravovacie a hygienické návyky, nachádza sa aj v našich básničkách, pesničkách, pohybových hrách, výtvarných prácach... veď posúďte sami...